Top

FAQ oftewel Veel gestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mogen onze producten worden aangeschaft?
Voor alle producten op deze website geldt een wettelijke grens van 18 jaar of ouder. Wij verkopen deze producten dan ook niet aan personen onder de 18 jaar.

Zijn Shisha sticks veilig?
In tegenstelling tot normale Shisha of een tabakshoudende sigaret bevatten deze e-shisha sticks geen nicotine, teer of koolmonoxide. Shisha sticks bevatten slechts twee hoofdingredienten:  Propyleenglycol en Glycerine.

Wat voor stoffen zijn Propyleenglycol en Glycerine?
Propyleenglycol en plantaardige Glycerine zijn beide stroopachtige vloeistoffen die geur en kleurloos zijn. Deze stoffen worden dagelijks gebruikt in vele gebruiksartikelen zoals cosmetica, kleurstoffen, cakemixen, frisdranken, saladedressings en nog veel meer. In totaal wordt alleen Glycerine al voor meer dan 1500 toepassingen gebruikt, grootendeels in de voeding- en dranksector.

Zijn er bijwerkingen bekend over deze ingrediënten?
Er zijn enkele gevallen bekend waarbij Propyleenglycol keelpijn en spierpijn veroorzaakte. Mochten deze klachten ontstaan wanneer u de shisha stick vaker gebruikt dan zou u allergisch kunnen zijn voor dit ingrediënt. In dat geval raden wij u aan de shisha sticks niet meer te gebruiken. In de meeste gevallen van klachten blijft het bij de eerste keer. Propyleenglycol heeft tevens een vochtafdrijvende werking, waardoor het de mond kan uitdrogen. Wij raden u daarom aan om tijdens het gebruik van de shisha pen ervoor te zorgen dat u voldoende vocht binnenkrijgt.
 
Hoe werkt een Shisha stick?

De Shishastick (ook wel shishapen genoemd) bestaat uit drie onderdelen: De batterij, de vulling en de verstuiver. Wanneer u een trekje neemt wordt de vacuümschakelaar in werking gesteld. Deze zorgt ervoor dat de batterij de verstuiver kan verwarmen die vervolgens de aanwezige vloeistof verdampt. De Shisha stick bevat aan het eind van de e-sigaret een ledlampje. Elke keer als u inhaleert gaat dit branden.Ontstaat er rook bij het roken van de Shishasticks?
Omdat er geen verbranding plaatsvindt is er niet acht sprake van rook zoals bij een sigaret. Er is wel een damp zichtbaar bij het gebruik van de shisha pen, die veroorzaakt wordt door het verdampen van de vloeistof in de e-sigaret. De rook noemen we bij e-sigaretten daarom damp. Deze damp is te vergelijken met de damp die uit een luchtbevochtiger komt. Deze damp ziet eruit als normale tabaksrook, maar bestaat uit een reukloze waterdamp die verdwijnt na een paar seconden.

Kan ik de Shisha sticks navullen?
Nee. De sticks zijn voor eenmalig gebruik. De enkele Shishasticks zijn goed voor ongeveer 500 trekjes. De Shisha sticks die verpakt zijn per 5 bevatten rond de 300 pofs. U merkt vanzelf wanneer het uw laatste trekje is; er zal bijna geen damp meer uitkomen en het ledlampje zal enkele malen knipperen.

Hoe gebruik ik de Shishasticks?
U kunt een enkele Shishapen kopen of een voordeelverpakking met vijf stuks. Wanneer u de grootverpakking koopt zitten deze netjesverpakt in een sigarettenpakje. Wanneer u de Shishastick uit het pakje hebt gehaald is het een kwestie van roken. Zonder vuur!

Wat zijn de voordelen van Shishasticks tegenover de tabaks sigaretten?
       Geen nicotine, teer en koolmonoxide
       Shishasticks roken is goedkoper als tabaks sigaretten                                                  
       U kunt overal binnen roken
       Geen gele tanden of stinkende handen meer
        Geen verkleurde muren thuis
        Geen vieze rooklucht
        Handig in gebruik. Geen vuur nodig
        Beschikbaar in veel verschillende smaken
       Geen vieze asbakken meer nodig
        Uw auto blijft fris ruiken!
       De shishastick damp bevat geen koolmonoxide, teer of nicotine    

Wat zijn de voordelen van de Shishasticks tegenover de Shisha waterpijp?
      Een uur waterpijp roken staat al gelijk aan 100 sigaretten!
       Uw waterpijp is overbodig
       Altijd en overal!
       Geen vuur nodig
       Beide beschikbaar in lekkere smaakjes! 


Hoe oud moet ik zijn om Shishasticks te mogen roken? 
Shisha sticks zijn niet voor mensen die onder de 18 jaar zijn. Bovendien zijn de pennen niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Kan ik Shisha Sticks overal roken?
In tegenstelling tot de tabakhoudende sigaret zit er geen tabak in de Shisha sticks. Hierdoor is de rook die ontstaat reukloos en niet schadelijk voor de mensen om u heen. In de meeste gevallen zult u de Shisha stick gewoon kunnen roken in gelegenheden waar roken van tabak verboden is.

Kan ik korting krijgen wanneer ik meer bestel?
Ja dit is mogelijk. Hoe meer Shisha sticks u bestelt hoe meer korting u ontvangt.